Konfigurering av e-post

De aller fleste organisasjoner og bedrifter har i dag gode rutiner for nettsikkerhet. På en proaktiv måte forhindres søppelpost (spam), phising eller andre former for ondsinnet e-post. Men det kan i teorien føre til at ansatte IKKE får nødvendige e-poster fra de ulike Cozone-appene (f.eks. Lønn og Godkjenningsforespørsler, m.fl.).

Vi ønsker å unngå dette. Og derfor ber vi om at dere godkjenner domenet vårt eu-west-1.amazonaws.com og legger til noreply@azets.com som godkjent avsender. Det er denne adressen som brukes for alle automatisk utsendte e-poster fra Azets Cozone-appene.

Microsoft Outlook er særlig restriktivt sammenlignet med andre e-posttilbydere når det gjelder å filtrerer mottatte e-poster. Vi anbefaler deg å lage regler for å sortere ny e-post eller å fjerne (deaktivere) de automatiske filtrene.

Filtreringsreglene bør iverksettes direkte på hovedserveren til firmaet ditt, slik at du unngår at at viktig e-post havner i søppelkassa (spam folder).

Her er noen vanlige problemstillinger ved mottak av e-post fra Amazon SES:

https://docs.aws.amazon.com/ses/latest/DeveloperGuide/troubleshoot-receiving.html

Konfigurering av brannmur (nettsider)

Hvis din IT-avdeling bruker brannmur-godkjenning for å begrense hvilke nettsider som kan nås av de ansatte, så kan du bruke informasjonen nedenfor for å sikre deg tilgang til Cozone-appene. Det er forskjell på brannmurprogramvare og hvordan den skal konfigureres, så bruk den tekniske dokumentasjonen som er spesifikk for din brannmur og hvordan den oppdateres for å godkjenne nye oppføringer.

Hvis det er mulig, anbefaler vi å bruke «wildcard»: *.azets.com. Det vil være fordelaktig hvis nye tjenester legges til eller et underdomene endres av en aller annen grunn. Hvis det ikke er mulig å bruke «wildcard», så bruk listen nedenfor

Generiske oppføringer (Login, Portal og linker i e-post)

Spesifikke applikasjoner

• Cozone  Activity: activity.azets.com
  • Cozone  Agreement:  agreement.azets.com
  • Cozone  Control: control.azets.com
  • Cozone  Drive: drive.azets.com
  • Cozone  Employee: employee.azets.com

Cookie-domene

• cookielaw.org