I appen Azets Invoice er Customer invoices-modulen. Med den kan du:

• sende fakturaer til kunder, eventuelt også til flere klienter
  • opprette gjentagende fakturaer. De kan sendes ukentlig, månedlig, for eksempel i en tidsbestemt periode
  • sende purringer eller påminnelser basert på fakturaer: for å minne om betaling og frister på en vennlig måte
  • lage kreditnotaer fra bunnen av eller fra en eksisterende faktura
  • opprette og oppdatere kunder og produkter
  • se betalingssaldo for fakturaene

Kundefakturaene har ulike visninger, med sin egen funksjonalitet. Her får du en kort innføring i hovednivået for disse funksjonene i de ulike visningene. Se egen dokumentasjon for mer detaljer.

Customer manager (kundestyring)

Før du kan sende faktura til kundene, må de først opprettes i applikasjonen. Hvis du velger denne kategorien, kan du opprette nye kunder eller redigere gamle for en spesifikk klient. Hvis brukeren har tilgang til flere klienter, bør det lages en liste med kunder for hver og en klient.

Når en kunde opprettes, må brukeren legge inn informasjon i en rekke påkrevde felt, slik som: kundenavn, hovedadresse, postnummer, by og deretter velge ønsket standardmetode for fakturasending

Tips: Hvis e-post velges som sendingsalternativ, blir e-postfeltet også påkrevd.

Product manager (produktstyring)

Når du nå har kunder, trenger du også produkter, som skal stå oppført i fakturaene. Det kan være alt fra elektronikk til timer, hva som helst kan faktureres. Produkter kan også legges inn samlet (bulk). På samme måte som ved å legge til kunder trengs det også her noen påkrevde felt: produkt-ID, beskrivelse og avgiftsgruppe.

Archive (arkiv)

Fra arkivet kan brukerne få tilgang til alle dokumenter som de har tilgang til, basert på de rettighetene de har, for en spesifikk klient. Avhengig av hvilken status dokumentet har, så får du med denne kategorien solide filtreringsalternativer som gjør at du finner alt det du trenger.

Invoicing (fakturering)

Denne kategorien brukes til å lage nye fakturaer, kreditnotaer eller gjentagende fakturaer, for én klient. Hver gang en ny faktura opprettes, må brukeren velge klienten. Du kan også forhåndsvise nye fakturaer, slette kladden eller sende den som en elektronisk faktura, e-post, lage papirversjon eller laste den ned.

Recurring invoices (gjentagende fakturaer)

Som nevnt tidligere kan du når du oppretter en faktura, heller opprette en gjentagende faktura isteden. Denne type faktura er faktisk en mal som vil bli brukt av systemet for å sende fakturaer basert på det mønsteret som velges: ukentlig, månedlig, etc. Denne kategorien lagrer disse malene og gir bl.a. muligheter for: aktivere/deaktivere maler og til og med redigere maler.

Open posts (åpne poster)

Under denne kategorien finner du alle de fakturaene som har overskredet fristen, filtrert per klient. Her kan du opprette en purring, slik at du gir kunden en vennlig påminnelse om å betale fakturaen.

Draft (kladd)

Alle fakturaer som opprettes i Invoicing (fakturering), får først status som kladder. I denne kategorien kan du alt som er kladd, og du kan sende dem, redigere dem eller til og med lage en kopi.

Sendemetoder for dokumenter

Med Azets Invoice kan du benytte deg av flere ulike muligheter for å sende fakturaer til kundene dine:

• Last ned PDF
  • Send som post**
  • Send på e-post
  • Elektronisk**
  • B2C nettbank e-faktura*

*For norske kunder
** For norske og finske kunder