Slik oppretter du en kunde

I Azets Invoice oppretter du en kunde ved å klikke Customer manager” i “Customer invoices”-modulen. Hvis du oppretter en ny kunde, må du først velge en klient (hvis flere klienter vises). Deretter klikker du på knappen “Create new customer” I øvre høyre hjørne av denne visningen. Da får du opp et tomt «kundekort».

Dette “kundekortet” gir deg all den informasjonen du trenger, eller som er tilgjengelig,  om kunden. Faste felt er: e-post (hvis sendemetoden er det) + alle felt merket med stjerne (*). Når du har fylt ut ønsket informasjon, klikker du på Save-knappen (Lagre). Da blir kunden lagret. Deretter får du tildelt et nytt kundenummer fra nummerserien med gjeldende kunder – og kunden er da klar for å kunne bli fakturert.

Smarte tips

Valuta: Du kan velge ønsket valuta for kunden. Det gjør du ved å velge valuta fra “Currency”-alternativet for klienten.

Fakturaspråk: Du kan velge ønsket språk på fakturaen. Det språket som kunden din ønsker fakturene på. Velg språk under “localization”-alternativet.

Standard dager forfall: Under alternativet “payment within”, kan du fastsette antall dager for forfall. Forfallsdatoen er basert på fakturadato + antall dager satt i “payment within”-feltet.

Standard sendemetode: Du kan velge ønsket sendemetode for fakturaen. Som standard velger vi den mest økonomiske og raskeste for kunden: vanligvis elektronisk hvis kunden er tilgjengelig via våre tilgangspunkter (ELMA eller AutoInvoice).

Sende B2C-fakturaer (nettbank/efaktura)

Hvis du ønsker å sende en efaktura (nettbank eFaktura) rett til nettbanken til kunden din, kan du velge “B2C electronic invoice” som sendemetode.

For å kunnen bruke dette valget må kunden være definert som “private customer» og ha et telefonnummer, en e-postadresse og Norge som land. Du kan ordne dette ved å klikke på knappen “Turn into private customer”.

Finne og redigere kunder

Du finner alle kundene dine i Azets Invoice ved ved å klikke på “Customer manager” i “Customer invoices”-moduleen og så velge en klient. Da får du opp alle dine kunder i en oversiktlig liste.

!

Hvis du har tilgang til flere klienter, må du velge riktig klient du vil opprette produkter for. Det gjør du fra nedtrekksmenyen rett ved siden av søkefeltet.

Hvis listen er tom, har du kanskje tilgang til flere bedrifter/klienter. Du finner da kunden din ved å først velge en klient i nedtrekksmenyen for klienter.

I kundelisten ser du med en gang de aller mest viktige opplysningene som gjelder kunden din. Hvis du vil se alle opplysninger, klikker du på (penneikonet) på høyre side av kundelinjen. Da åpnes kunderedigereren.