Opprette et nytt produkt

De produktene du ønsker å fakturere, kan du spesifisere. Du oppretter nye produkter ved å klikke på “Product manager” i “Customer invoices”-modulen. Da får du opp produktstyringsvisningen.

Hvis du ønsker å opprette et nytt produkt, velger du en klient og klikker på knappen «Add product» øverst i høyre hjørne av vinduet. Da får du opp et helt nytt «produktkort».

!

Hvis du har tilgang til flere klienter, må du velge riktig klient du vil opprette produkter for. Det gjør du fra nedtrekksmenyen rett ved siden av søkefeltet.

I produktkortet står det alt mulig som er tilgjengelig for et produkt. De obligatoriske feltene er merket med en stjerne (*). Når du har lagt inn de opplysningene du ønsker, klikker du på Save og produktet blir opprettet.

Smarte tips

Nødvendig informasjon: Hvis det er opplysninger som du vil ha med på produktene alltid når du du fakturerer (f.eks. produktgruppe, ansatte, o.l.), kan du legge til den verdien på produktkortet. På den måten sikrer du at disse opplysningene alltid kommer med når produktet faktureres.

Slik oppretter du “nødvendig informasjon” (dimension values): For øyeblikket er det ikke mulig å opprette nødvendig informasjon fra selve produktkortet.  Men inntil videre kan du omgå dette ved å gå til “Accounting view” i “Supplier invoices”-modulen. Der kan du opprette den nødvendige informasjonen.

Avgiftsgruppe: Den gjeldende avgiftsgruppen blir satt opp av og definert av regnskapsføreren i regnskapsføringssystemet – og blir synkronisert automatisk.  Denne gruppen styrer følgende to viktige aspekter:

1. Hvilken MVA-prosent som produktet får ved fakturering.
  2. Hvordan produktet regnskapsføres etter at fakturaen er sendt.

Hvis du er I tvil om dette valget, så ta kontakt med din regnskapsfører. Da får du hjelp til å lage en god rutine eller hjelp til å velge riktig avgiftsgruppe («tax group»).

Internt notat: Det interne notatet kommer ikke på selve fakturaen, men det kan være praktisk å legge til intern informasjon for produktet. Det brukes ikke noe annet sted i produktstyringen.

Finne og redigere produkter

Hvis du ønsker å se i produktkatalogen, finner du den ved å klikke på “Product manager” i “Customer invoices”-modulen.

Den listen som vises, gir deg den viktigste informasjonen om produktene. Hvi du ønsker å gå enda mer detaljert til verks om produktene, kan du klikke på

(pennesymbolet) på høyre siden av produktlinjen. Da åpner du også produktredigereren. Du kan også slette et produkt ved å klikke på søppelkassesymbolet .

Importere flere produkter samlet

Hvis du ønsker å legge til mange produkter samlet (i ett trinn), eller oppdatere eller slette mange produkter samlet, er den beste løsningen å importere en katalog med produkter. Det gjør du ved å klikke på «Import»-knappen, som er rett på venstre side av «Add product»-knappen.

Du må bare passe på at katalogen er i .xml-format og har følgende felter:

Et bilde som inneholder tekst

Automatisk generert beskrivelse